Se opp for skade på tennene i påsken

Dame med alpinski

Påsken er høytiden som inneholder både søtsaker, skikjøring og høy aktivitet. Det gleder mange seg til, men det er ikke nødvendigvis like bra for tennene. Derfor kan det være smart å ha med seg noen tips for god tannhelse i tursekken, også i ferien.

Nordmenn er opptatt av å ha et pent smil og friske tenner. Colosseum Tannlege ser faktisk en økning i antall pasienter som tar kontakt med ønske om estetisk tannbehandling. Behandlinger som for eksempel «usynlig» tannregulering.

- I påsken er det mange som koser seg litt ekstra med både smågodt og andre søtsaker, inkludert selve høydepunktet; nemlig påskeegget. Så lenge man ellers har et sunt og variert kosthold og begrenser sukkerinntaket, har ikke dette noe å si for tannhelsen generelt naturligvis. Men et godt tips er å ta en ekstra runde med tannbørsten, tanntråden og munnskyllevannet i ferien, sier tannlege Kjetil Kaland, ved Colosseum Tannlege.

Økt fare for skade

Det er ikke bare godteriet som kan skade tennene i påsken. Med mer aktivitet utendørs, i skiløypa og bakken, øker også faren for skade på tennene i påsken.

- Det viktigste er å ha god beskyttelse og å være forsiktig når man er i bakken eller løypa. I tillegg er det smart å orientere seg om kontaktinformasjon til nærmeste tannklinikk på hytta. Vi ser ofte tannskader i forbindelse med ferier, da det er enda flere som er i aktivitet både ute og inne. Det er greit å vite hvor man skal henvende seg og sjekke åpningstidene hos den lokale klinikken, fortsetter Kaland.

Colosseum Tannlege er Norges største og Nordens ledende tannlegekjede med klinikker over hele landet. Sjekk vår klinkkside for oversikt over de forskjellige klinikkene vi har.