Dame med skallfasett

Skallfasett (porselensfasade)

Skallfasetter er et skall av porselen som kan limes utenpå en tann – det gjøres ofte for å fjerne misfarging eller hvis tennene er slitte, men kan også brukes for å fjerne mellomrom mellom tennene. 

Skallfasetter, eller porselensfasade som det også heter, er et godt behandlingsalternativ hvis misfarging av tenner er vanskelig å fjerne, eller hvis tennene er slitte, står ujevnt eller har uønskede mellomrom.  

En skallfasett festes over den synlige delen av tannen som er misfarget eller slitt, og det blir lagt mellom eventuelle uønskede mellomrom mellom tennene. Sluttresultatet vil være en frisk, naturlig tann og spesialtilpasset i form og farge etter dine tenner.  

Kontakt oss i Colosseum Tannlege for timebestilling her.

FAQ 

Hva er en skallfasett? 

En skallfasett er et skall av porselen som limes utenpå en tann. Porselen er nemlig likt naturlige tenner, og er et materiale tannkjøttet trives med. En fasett brukes ofte for å fjerne misfarging, som ved tilfeller kan være vanskelig å fjerne, eller hvis tennene er slitte, men kan også brukes for å fjerne mellomrom mellom tennene.  

Tannlegen vil derfor slipe litt av tannen som er misfarget eller slitt, for å få plass til den nye fasaden som enkelt festes over den naturlige tannen din. Formen og fargen på en skallfasett blir spesialtilpasset akkurat deg og klargjøres på få uker.   

Når er skallfasett et alternativ?  

Skallfasetter er et godt alternativ på tenner hvor misfarging er vanskelig å fjerne, eller hvis tennene er slitte, ujevne eller ha uønskede mellomrom.  

Hos oss i Colosseum Tannlegene finnes det mange alternativer for et enda finere smil og vi vil hjelpe deg med å finne det beste for deg – kontakt oss for mer informasjon eller en konsultasjonstime her.  

Hvorfor velge skallfasettbehandling?  

Sammenlignet med en tannkronebehandling er denne behandlingen mer skånsom for tennene.  

Les mer om tannkronebehandling her.