Dame som smiler med hvite tenner

Tannbleking

Har du lenge ønsket deg litt hvitere tenner og tenker at nå er tiden inne? Vi forteller deg hvordan prosessen fungerer og hvordan du enkelt kan komme i gang hos oss for å få et hvitt og fresht smil! 

Si "hei" til et enda finere smil!  

Tannbleking er en behandling du kan gjøre for å fjerne det som oppleves som gulaktig tenner. Et tannblekingsresultat holder vanligvis i minst ett til to år og behandlingen kan utføres av en tannlege eller en tannpleier.

De vil lage et spesialtilpasset blekeutstyr, nemlig en skinne, som vil være klar etter kun én uke etter besøket og du kan fortsette blekingen hjemme.  

Vi i Colosseum Tannlege sørger for at du før behandlingen kommer inn til oss for en tannsjekk hvor vi legger til rette for at dine tenner er friske og sterke nok for en blekebehandling.

Vi renser også blant annet tennene dine for plakk og tannstein for et jevnt og gjennomført resultat – dette er inkludert i prisen.   

Hør en av våre tannleger, Harald, fortelle om en tannblekebehandling her.

TANNBLEKING STEG FOR STEG    

Før du starter behandlingen hjemme den gitte dagen er det viktig å pusse tennene grundig og bruke tanntråd slik at tennene er skinnende rene når du starter. Begynn med å legge en liten dråpe blekemiddel på innsiden av skinnen på hver av tennene som skal blekes og ta på blekeskinnen. Behandlingen skal gjøres i 10 dager.  

Har du tatt på litt for mye blekemiddel kan det legge seg på tannkjøttet – dette tørker du bare bort. Det kan bleke tannkjøttet, men det forsvinner i løpet av få minutter og er ikke farlig. Spør din tannlege om råd for å finne riktig balanse.  

Blekemiddelet som skal brukes over natten inneholder 10 prosent kerbamidperoksid, som er det blekestoffet heter, og blekemiddelet som inneholder 15 prosent kerbamidperoksid skal brukes på dagen – dette er tydelig merket på pakken.   

PS: Har du allerede brukt Invisalign, som er en gjennomsiktig tannregulering bestående av en skinne, da er det eneste du trenger blekemiddel og den grunnleggende tannsjekken for klarsignal fra tannlegen eller tannpleien i tillegg til tannsjekken. 

SLIK BEHANDLER DU BLEKESKINNEN 

Vask blekeskinnen godt i lunkent eller kaldt vann etter bruk. Ikke bruk varmt vann da dette kan deformere skinnen.

Puss tennene godt når du tar av blekeskinnen og bruk flour.

Lagre skinnen tørt til neste behandling og oppbevar blekemiddelet i kjøleskapet. Dersom du opplever ising, kommer dette til å avta etter noen få dager.  

Det tar omtrent to uker før man ser det endelige resultatet og det oppnådde resultatet vil vare i omtrent ett år.  

TING Å TENKE PÅ ETTER BEHANDLING

Etter en tannbleking er tennene mer sensitive og misfarges lettere. Bruk fluor daglig, unngå mat og drikke med sterk farge – som rødvin, blåbær og kaffe.   

Ta kontakt med tannlegen eller tannpleieren din hvis du opplever kraftig ising.  

Hvis hvitfargen avtar etter noen måneder skyldes dette ofte belegg på tennene som kan pusses bort hos tannpleier. Les mer om den behandlingen her.  

FAQ 

Hva er tannbleking? 

Tannbleking er en måte å få hvitere tenner på ved hjelp av et blekemiddel i en skinne som plasseres på tennene. Her kan man velge om man ønsker å bleke tennene én gang daglig, eller ha blekeskinnen på hele natten – dette er smak og behag.  

Hvordan fungerer en tannbleking? 

Aller først vil man bestille en konsultasjon hos en tannlege som vil undersøke tennene og emaljen din, før all plakk og tannstein renses bort.

Tannlegen eller tannpleieren vil deretter ta et avstøp av tennene dine for å kunne lage spesialtilpassede blekeskinner du skal bruke under behandlingen.  

Skinnene og blekemiddelet er klart for å hentes allerede én uke senere.  

Du kan velge to måter å gjennomføre behandlingen på og det er å gå for et sterkere blekemiddel og bruke dette én gang daglig, eller et svakere middel som kan sitte på over natten.

Vi kan også ta et før- og etter bilde for å se det ferdige resultatet.  

Har du lyst til å bleke tennene? Bestill en time til konsultasjon her. 


Hør våre tannleger fortelle om tannbleking.