Dame med hvitt smil

Tannkrone

For et enda freshere smil og en optimal bitefunksjon kan et alternativ for reparering av slitte eller ødelagte tenner være kroneterapi.  

Har du noen tenner som er slitte og ødelagt, da kan kroneterapi, eller en tannkrone, være et alternativ for deg. En kroneterapi utføres ofte om tannen ikke kan repareres med fyllingsterapi, og det er et skall laget av porselen som festes utenpå din egen tann.  

Kroneterapi utgjøres på tenner som er slitte eller ødelagt, eller erstatter tannkronene du har fra før. Kronen som blir satt på tannen vil beskytte din eksisterende tann og styrker bitefunksjonen.  

Bestill time til konsultasjon hos din nærmeste Colosseumklinikk her.

FAQ 

Hva er en tannkrone?  

Tannkroner er et skall som festes utenpå din egen tann. Den blir spesialtilpasset til akkurat deg og dine tenner, både i form og farge. De brukes til å reparere og beskytte den gjenværende delen av tannen som er slitt eller ødelagt.  

Har du tidligere satt på en tannkrone kan disse fint byttes ut med noen som varer.  

Hvorfor kroneterapi?  

Vi utfører kroneterapi dersom en slitasje på en tann er så omfattende at tannen ikke kan repareres med fyllingsterapi.  

Hvordan setter man inn en tannkrone?  

Behandlingens første steg er alltid en konsultasjon med en tannlege. Deretter tar tannlegen et avtrykk av tennene dine for å tilpasse, slik at tannkronen passer perfekt og gir best mulig bitefunksjon.  

Kronen er laget av porselen – et materiale som tannkjøttet trives med. Skal kronen festes på en tann som er synlig når du smiler males tannen. Skal kronen bakover i munnen vil den være i et sterkere materiale for å tåle tygging enda bedre.  

Bestill time her.