Nærbilde av dame med hvitt smil

Tanntrekking

I dag gjøres en tanntrekk så enkelt og smertefritt, og det er faktisk ingen grunn til bekymring. Tanntrekk gjøres ofte hvis en tann ikke lar seg reparere på noen annen måte og at det beste for vår pasient er å få tannen fjernet 

Veldig mange får visdomstenner gjennom livet, som for mange kan være svært plagsomt. Visdomstenner er én av de vanligste grunnene for gjennomføring av trekking av tenner i dag.

Andre grunner til tanntrekk kan være hvis en skadet tann ikke kan repareres på noen annen, god måte og det beste for pasienten er at tannen fjernes. At en tann fjernes er selvfølgelig siste utvei, og våre tannleger vil gjennomføre en grundig undersøkelse av problemet før en slik avgjørelse blir tatt. 

Våre tannleger trekker tannen enkelt og smertefritt under lokalbedøvelse, og hvis en tann ikke ligger tilgjengelig for vanlig tanntrekk vil man bli henvist videre til en tannspesialt hos oss som vil fjerne den kirurgisk.

Har du tannlegefrykt? For deg tilrettelegger vi, lytter og tar hensyn til dine behov. Les mer om hvordan vi tar vare på deg med tannlegefrykt her.  

SLIK GJENNOMFØRES EN VANLIG TANNTREKK  

En tanntrekk gjennomføres alltid med lokalbedøvelse. Du får smertestillende tabletter før tannen trekkes, som fortsetter å virke når bedøvelsen går ut. Etter tannlegen har trukket tannen legges det en kompress der tannen har vært – den skal ligge på plass i minst en halvtime.  

KIRURGISK TANNFJERNING  

En tann må fjernes av våre tannlegespesialister hvis det viser seg at tannen ikke ligger tilgjengelig. I hovedsak er ofte denne en visdomstann som for eksempel ikke har vokst langt nok ut for å fjerne den ved vanlig tanntrekk og dermed er en kirurgisk fjerning av tannen mer skånsomt. Hvis dette er nødvendig henvises du til en av våre spesialister på området på huset.  

Les mer om kirurgisk tannfjerning her. 

FAQ 

Når må man trekke en tann?  

Tanntrekking gjøres dersom en tann ikke kan repareres på noen annen, god måte.  

Når kan man spise og drikke ved tanntrekk? 

Vi anbefaler deg å spise og drikke før du skal til tannlegen og trekke en tann. Etter du har trukket tannen må du vente i tre timer før du kan spise og drikke igjen.   

Hva kan jeg gjøre hjemme?  

Dagen etter en tanntrekk kan området der tannen satt skylles forsiktig med lunkent saltvann hvis man ønsker. Ta én teskje salt per glass vann (2 dl), eller antibakterielt munnskyllevann som fås kjøpt på apotek eller i våre klinikker, i ett minutt hver morgen og kveld. Etter en ukes tid kan området renses forsiktig med tannbørsten under tannstell.  

Får man bedøvelse? 

Ja, det får man. Våre tannleger trekker tannen enkelt og smertefritt under lokalbedøvelse, og hvis en tann ikke ligger tilgjengelig for vanlig tanntrekk vil man bli henvist videre til en tannspesialt hos oss som vil fjerne den kirurgisk.   

Ved tannlegefrykt tilrettelegger vi for pasientene ved hjelp av beroligende tabletter og lystgass, som vil gjøre det lettere å gi behandlingen et forsøk.   

Om det likevel ikke vil la seg gjøre vurderes intravenøs beroligende middel eller narkose. Det vil si at man sover under hele tannbehandlingen og vil ikke huske noe av behandlingen i etterkant. Dette tilbys på flere av våre klinikker og under tett oppsyn av anestesileger.