Hopper fra blomster til tenner: – Jeg ønsket å lære mer

Elisabeth Haugli ved Colosseum Tannlege Ålgård

Hos Colosseum tannlege Ålgård kan du nå treffe Elisabeth Haugli. Hun er nyansatt ved tannlegekontoret, og trives veldig med den nye jobben.

Fra blomsterdekoratør til
tannlegeassistent

Elisabeth Haugli er tobarnsmor og opprinnelig fra Farsund. Hun fikk, for ikke så veldig lenge siden, jobb hos Colosseum tannlege på Ålgård. 

- Jeg assisterer både allmenn-tannlege, og kjeveortoped. Jeg hjelper der det trengs, sier hun. 

Etter å ha jobbet som blomsterdekoratør, noe hun opprinnelig er utdannet som, fant hun ut at hun ønsket endring. 

- Å omskolere meg har vært planen i noen år. Det var bare tilfeldigheter som gjorde at det var nettopp på et tannlegekontor den tidligere blomsterdamen havnet. En dag gikk hun inn på et tannlegekontor for å sjekke. Hun spurte litt rundt hvordan faget var, og fikk hospitere på der. 

- Jeg følte meg tiltrukket, og ønsket å lære mer. Da valgte jeg å gå videre med det, søkte jobb på Colosseum og fikk jobb her, sier hun.

Elisabeth i aksjon. Foto: Mads Netland

Tenner

Hun begynte i 100 prosent stilling hos Colosseum mandag 21. november. Nå har hun allerede planen klar. 
- Tanken er å ta tannlegesekretær-utdannelsen til høsten neste år. Nå som jeg er nyansatt må jeg komme inn i rutiner og bli kjent med folkene her. Det gjør det lettere å lære det praktiske først, så teorien etterpå, sier Haugli. 

- Hva er det som gjør det givende å jobbe på et tannlegekontor? 
- Det er kjekt å lære nytt, og jeg er veldig glad i folk. Jeg får fremdeles være tett på folk når jeg jobber her. Men faget er og interessant.

Frykt for tannlegen

Det er mange som har tannlegeskrekk. Og det er ofte tannlegesekretærenes jobb å gjøre det lette for de som er redde. 

Jobben til Haugli består av flere deler. Men for pasientene sin del er det mest sentrale at det er tannlegesekretærene som først møter dem. - Vi skal møte dem med positivt inntrykk. Noen vet ikke alltid hva de går til, da hjelper det å forklare hva som skal gjøres, og hva de ulike instrumentene brukes til. Vi vil jo at alle skal komme ut med en god opplevelse, sier hun.

Haugli opplever at det før i tiden kanskje ikke var så mye fokus på at det var skummelt å gå til tannlegen, og at redsel kan henge igjen fra mange år tilbake. 
- Nå er ting veldig annerledes og bedre. Det har nok med utvikling å gjøre. Ting har blitt bedre, med tanke på verktøy og sånt. Men jeg skal ikke si det faktisk var dårligere før, dette er min opplevelse, sier hun.