Maren (31) er ny i jobb, tar over etter Rolf Terje Alvær: – Det er store sko å fylle

Tannlege Maren Ladstein

Utdrag fra artikkel i Bygdebladet, 09.10.22 av Håvard Hammarstrøm, foto: Håvard Hammarstrøm

Mange kommer til å få et forhold til Maren Ladstein, som har tatt over stafettpinnen etter Rolf Terje Alvær ved Colosseum Tannlege Randaberg.

Bygdebladet møter den nye tannlegen på pauserommet i tannklinikken.

– Når fant du ut at du ville bli tannlege, og hvorfor ville du bli tannlege?

– Jeg var 11 år da tanken først slo meg. Interessen for mennesker har alltid vært der. Det i kombinasjon med å få arbeide praktisk gjorde valget ganske enkelt. Siden har jeg gått den veien, og ikke angret på det. Det er en sosial jobb, svarer hun.

– Hverdagen byr på varierte og spennende arbeidsoppgaver, og ingen dag er lik. Det er berikende å kunne hjelpe folk som har vondt til å føle seg bedre, samt få folk til å smile igjen. En føler en kan utgjøre en forskjell der og da.

Utdannet i Bergen

Ladstein var altså fast bestemt på å bli tannlege fra ung alder. Det er vanskelig å bli tatt opp på tannlegestudiet, men hun kom gjennom nåløyet ved Universitetet i Bergen.

Etter fem års studium var hun i 2015 ferdig utdannet tannlege, og da flyttet hun tilbake til Stavanger. Først fikk hun jobb ved den offentlige tannklinikken på Madla, siden jobbet hun sju år på den offentlige klinikken på Gausel, før hun altså begynte som tannlege i den grønne landsbyen 1. august.

– Jeg har litt erfaring i bagasjen. I det offentlige har jeg jobbet med hele spekteret, fra rus og psykiatri til fengsels-innsatte, barn, voksne og psykisk utviklingshemmede. Jeg har hatt ansvar for tannhelsen på et sykehjem og en omsorgsbolig.

– Her på klinikken er det kun den ene gruppen, voksne pasienter. Selvfølgelig er det også rom for at andre grupper av pasienter kan få behandling, om pårørende ønsker det, forteller hun.

Tannlegeskrekk og stress-kjeve

I tillegg til denne bakgrunnen fra offentlige tannklinikker, har Ladstein også jobbet på spesialistklinikken ved Kilden. Her jobbet hun med TMD, også kjent som kjeveleddsproblematikk.

– Det er flere som sliter med stress om dagen, som kan føre til nedsatt funksjon og smerte relatert til tyggemuskler og/eller kjeveleddene, hodeverk og nakkesmerter. Eller motsatt vei. Ofte er det flere årsaker til TMD. En kan lindre symptomene med ulike øvelser og behandling med bittskinne. Det hjelper også med en bevisstgjøring av uvaner som fører med seg overanspenthet i kjeven, forklarer hun.

I tillegg har hun eksamen i odontofobi, eller det som populært heter tannlegeskrekk.

– Det å kunne gi de som er redde for tannlegen, de som kvier seg litt ekstra for å komme hit en god opplevelse, slik at de ønsker å komme igjen, er ekstra givende. En gir mye av seg selv, men en sitter igjen med en god følelse i etterkant.

Les hele artikkelen i Bygdebladet her.

Les mer om Colosseum Tannlege Randaberg

Ønsker du å bestille time hos Colosseum Tannlege Randaberg?
Bestill time