Slik kan du hindre misfargede tenner

Vår CMO Kjetil Kaland

Fagleder ved Colosseum Tannlege, Kjetil Kaland, forteller til VG at det er fargestoffene og syrene, spesielt i kaffen, som gjør at tennene kan bli misfarget.

Mange sliter med misfargede tenner

Kjetil Kaland får stadig inn pasienter som sliter med misfargede tenner. Oftest er dette på grunn av kaffe, rødvin eller te. Han råder til å drikke så lite som mulig av syreholdige drikker. Hvis du ikke klarer å holde deg unna, har Colosseum Tannlege noen tips for å bedre tannhelsen din, og minske sjansen for syreskader og misfarging.

Misfargede tenner
Ha litt melk i kaffen. Proteinene i melken nøytraliserer syren i kaffen.

Colosseum Tannlege har satt sammen fem tips til deg som drikker kaffe, eller annen syreholdig drikke. Hvis du snuser anbefaler vi å bytte på hvilken side du har snusen. Det er for å unngå skader på slimhinnen og tannkjøttet.

Colosseum Tannleges 5 tips til deg som drikker kaffe

  1. Ha litt melk i kaffen. Proteinene i melken nøytraliserer syren i kaffen.

2. Drikk et glass vann etter en kopp kaffe eller syreholdig drikk for å skylle tennene.

3. Ikke puss tennene rett etter du har drukket kaffe. Tannemaljen er mer sensitiv etter en kopp kaffe, vent derfor med å pusse tennene

4. Tygg sukkerfri tyggegummi. Det øker spyttproduksjonen og renser tennene.

5. Puss tennene morgen og kveld med fluortannkrem og en myk tannbørste. Er tennene dine ofte utsatt for karies er det ofte lurt å bruke fluorskyll i tillegg.

Artikkelen er publisert på VG.no