Når hver kilometer teller

60 deltakere i BIke4Good

Gjennom initiativet Bike4Good vil 13 000 kolleger fra CDGs ulike avdelinger i Europa settes i bevegelse for en god sak.


Bike4Good har til hensikt å forene alle medarbeidere i Colosseum Tannlege, ved å oppmuntre til fokus på egen helse og samtidig bidra til stolthet og tilhørighet blant alle medarbeidere. Hver eneste kilometer som sykles eller løpes vil bidra til et godt formål. På denne måten vil aktiviteten bidra både til ens egen helse, og til støtte for en god sak.

Målet er å i løpet av 2024 akkumulere én million kilometer gjennom aktiviteter som spaserturer, løping og sykling. Hvis vi sammen når dette målet, vil CDG donere 200 000 euro til veldedighet. De tre landene som samler flest kilometer per ansatt får også æren av å velge hvilken veldedighetsorganisasjon som skal motta pengene. Norge har gjennom åpen avstemning valgt Kreftforeningen som sin veldedighetsorganisasjon, dersom vi står på seierspallen i september. Spesifikt vil pengene da gå til et prosjekt innen målrettet behandling basert på gentesting.

Logo kreftforeningen
Ambassadør Mildrid Raade

60 ambassadører er valgt ut for å inspirere og motivere

60 ambassadører fra elleve land har fått muligheten til å bli trent av en personlig trener i forkant av et ambisiøst mål i juni: Å sykle en av de mest anerkjente og utfordrende etappene i Tour The France, nærmere bestemt Alpe d'Huez. Med sine 21 svinger og åtte prosent stigning på det «letteste», skal våre ambassadører sykle den 14 kilometer lange etappen 30. juni. Dette er et sted der historiske øyeblikk innen sykling er blitt foreviget, og nå får altså CDGs ambassadører muligheten til å skape sine egne minner der.
I forkant har de vært på treningsleir i Belgia, hvor de ble testet og fikk utlevert sykler fra Pinarello og diverse utstyr for opptreningen til den store dagen. Trenings- og kostholdsveiledning var også en del av opplegget.

Det var et fantastisk arrangement fra ende til annen, sier prosjektleder for Norge, Mildrid Jacobsen.

Den viktigste jobben de skal gjøre er imidlertid å engasjere alle sine kolleger til en sunnere hverdag.

Dag Otto Lauritzen

Dag Otto Lauritzen som lagkaptein og inspirator

For å nå målet om flest antall kilometer har vi vært så heldige å få med oss vår egen lagkaptein, Dag Otto Lauritzen. Han motiverer med at: Ingenting er umulig, det umulige tar bare litt lengre tid, og at det er utenfor komfortsonen det skjer.
Videre er han opptatt av at det gjelder å se muligheter og ikke begrensninger, uansett hvilke utfordringer vi måtte møte på i livet. Og det er vi helt enige i.

Alle bidrar til en bedre helse ved å ta gode og riktige valg, om det er å ta trappene i stedet for heisen eller ta bena fatt til butikken. Alle monner drar, og dette skal vi vinne sammen, sier han.

Syklister Bike4Good

Aktuelle artikler