Nyutdannet tannlege starter opp hos Colosseum Tannlege Narvik

Tannlege Frida Røtnes

Frida Røtnes er nyutdannet tannlege og starter denne måneden i jobb på Colosseum Tannlege Narvik. Hun tror det blir lærerikt og spennende

Etter fem år som student er Røtnes nå ferdig med sin master i odontologi. Denne måneden starter hun i ny fast jobb på Colosseum Tannlege Narvik.

– Jeg tror det blir veldig gøy og spennende. Det blir nok en bratt læringskurve, men jeg er veldig klar for det.

Mange år på skolebenken

Røtnes forteller at hun er født og oppvokst i Narvik. Her har hun gått på Ankenes ungdomsskole, og Frydenlund videregående hvor hun tok realfag. Da hun var ferdig på videregående var hun usikker på hvor veien videre skulle gå.

– Det eneste jeg visste var at jeg ville bruke realfagene jeg hadde tatt til noe. Samtidig ønsket jeg en jobb med gode arbeidstider, der jeg kan jobbe med mennesker. Derfor landet jeg på å studere odontologi. Jeg tenkte at om studiet ikke var noe for meg kunne jeg droppe ut, men det var jo veldig gøy, og jeg likte det godt.

Selv om Røtnes likte studiet godt kan hun fortelle at det har vært noen krevende år.

– Det har vært fem år med mye lesing og lite fritid, men jeg synes det har vært veldig givende.

Vender hjem

I tillegg til mye lesing har studiet fokus på mye praksis og kontakt med pasienter. Røtnes forteller at de på UiT har hatt internpraksis på studenttannklinikken i Tromsø.

– Vi studentene har tilbragt mye tid i universitetets egen tannklinikk. Det har vært lærerikt

Ekstern praksis på offentlige tannklinikker er og en del av studieoppbyggingen. Røtnes hadde en av sine eksternpraksiser på Narvik tannklinikk. Hun forteller at det var da hun innså at hun ville tilbake til Narvik i fremtiden.

– Jeg trodde egentlig ikke at jeg skulle tilbake til Narvik, for jeg har jo bodd mesteparten av livet her. Da jeg hadde eksternpraksis kjente jeg hvor deilig det egentlig er å være her. Det er fine folk i Narvik. Og så har man jo nærmest fjellene rett i hagen.

Hun forteller videre at hun er glad i å gå på fjellturer om sommeren, og at det er lett å gjennomføre turene når man bor i en by som Narvik.

Familiekjær

– Men det er primært familie og kjæreste som gjør at jeg vender hjem.

Hun forteller at moren er fra Narvik, og at hun har sin lillesøster her. Det er kun to år som skiller Frida Røtnes og lillesøsteren Julie Røtnes. Nå har Julie fått sitt første barn.

– Familien synes det er veldig kjekt at jeg har flyttet til hjembyen igjen. At jeg nylig har blitt tante til en liten gutt gjør at det er ekstra stas å bo her.

Videre forteller hun at det er fint for lokalsamfunnet at unge bosetter seg her.

– Jeg synes det er viktig å flytte tilbake. Samtidig er det fint å teste ut andre plasser også, men det er veldig deilig å komme tilbake, å komme hjem.

Nytt kapittel

Da hun før sommeren var ferdig med studiet flyttet hun og samboeren Martin til Narvik.

– Vi flyttet strake veien med en gang jeg var ferdig.

24. juli starter hun i den nye jobben hos Colosseum Tannlege Narvik.

– Det blir spennende. Foreløpig har jeg bare vært innom og hilst på. De virker veldig hyggelig.

Bestill time hos Colosseum Tannlege Narvik
Bestill time