Merete er en av våre tannleger som jobber tett med de som har tannlegeskrekk.

Sedasjon

Intravenøs sedasjon hos tannlege tilbys pasienter med tannlegefrykt eller sterke brekningsreflekser. En rekke av våre klinikker tilbyr intravenøs sedasjon (lett narkose) under tannbehandlingen.

Intravenøs sedasjon er en lett narkose og utføres av en anestesilege som holder tett oppsyn mens tannlegen utfører tannbehandlingen. Under en slik sedasjon sover pasienten, men kan vekkes dersom det er behov for det.

Sedasjon hos tannlege gis til de pasientene med tannlegeskrekk eller sterke brekningsreflekser og benyttes dersom en tannbehandling ikke lar seg gjennomføre på vanlig vis.

Har du tannlegefrykt eller odontofobi? Kontakt våre klinikker og vi vil hjelpe deg!

Tannlege ved Colosseum Tannlege Ramsalt
Snakk gjerne med oss om sedasjon i forkant av timen. Vi gjør alt for å legge til rette for en positiv opplevelse hos tannlegen.

Viktig å vite om sedasjon hos tannlege

  • Vi anbefaler å ha med deg følge til og fra klinikken.
  • Husk å oppgi informasjon om alle sykdommer og bruk av medisiner (gjelder også p-piller) til tannlegen, og gi beskjed med én gang om du er forkjølet, har sår hals eller føler deg dårlig.
  • Kle deg i praktiske sko med lav hæl, og ta på deg en overdel med ermer som kan brettes opp over albuen.
  • 6 timer før behandlingen kan du ikke spise, tygge tyggegummi eller pastiller, røyke eller drikke tykke drikker. Klare drikker som for eksempel kaffe og te uten melk, vann eller saft kan drikkes opptil to timer før behandlingen.
  • Møt opp til behandlingen senest 30 minutter før den begynner.
  • Avbestilling må skje minst én uke i forveien.

Viktig å vite etter å ha fått intravenøs sedasjon

  • Man har ikke noe minne av hva som skjer under intravenøs sedasjon og vil heller ikke huske noe i etterkant.
  • Man føler seg raskt frisk etter behandlingen, men vil være påvirket av narkosemedisinen resten av dagen
  • Ha tilsyn det neste døgnet og ta det rolig.
  • Du kan ikke kjøre bil igjen før det har gått ett til to døgn.

Intravenøs sedasjon er en lett narkose. I motsetning til narkose puster man selv under intravenøs sedasjon. Man sover under behandlingen, men kan vekkes ved behov underveis. De fleste husker ingenting av behandlingen, men man kan huske små glimt dersom man blir vekket underveis.

Det brukes når pasienten ikke er i stand til å gjennomføre tannbehandlingen på vanlig vis. Det kan skyldes sterk tannlegefrykt, eller odontofobi, eller sterke brekningsreflekser.

Det brukes når pasienten ikke er i stand til å gjennomføre tannbehandlingen på vanlig vis. Det kan skyldes sterk tannlegefrykt, eller odontofobi, eller sterke Det er noen helsetilstander som utelukker intravenøs sedasjon, og dette vurderer anestesilegen. Anestesilegen velger også medisintype og dosering basert på hver enkelt pasients helsetilstand.

Derfor er det svært viktig at helseskjemaer blir fylt ut korrekt og at tannlegen er informert om alle relevante helseopplysninger.

Narkosemedisinen gis direkte inn i blodåren via en venekanyle som settes under huden på hånden eller underarmen.

Våre behandlere

Ønsker du å vite hvilke klinikker som tilbyr denne behandlingen?
Se våre klinikker her