Smilende dame

Usynlig tannregulering

Har du fått med deg at tannregulering faktisk kan være nesten usynlig?

Nå kan du regulere tennene dine med en serie gjennomsiktige skinner. Dette er en effektiv og behagelig metode som kan gi deg et nytt smil på kort tid og er til mye mindre sjenanse en tradisjonell fast regulering.

Hos oss i Colosseum Tannlege vil behandlingen bli utført av dyktige, sertifiserte tannleger eller kjeveortopeder.

Populært med usynlig tannregulering

Usynlig tannregulering er blitt veldig populært blant unge voksne og voksne de siste årene. Med eksperter på denne typen tannregulering tilbyr vi konsultasjonstime med våre tannleger for å tilrettelegge din behandling med usynlig tannregulering.

Reguleringsskinnene skal sitte på hele døgnet, men tas av ved inntak av mat og når du pusser tenner. Akkurat dette gjør denne typen tannregulering til den mest hygieniske på markedet.

Flere typer

Colosseum Tannlege tilbyr usynlig tannregulering med blant annet:

  • Invisalign®
  • Clear Aligners®
  • Clear Correct®
  • Dentiline®
  • Spark®
  • Incognito tannregulering®

Det er forskjell fra tannlege til tannlege hvilken type usynlig tannregulering han/hun utfører. Er du ute etter en spesiell behandlingsform, kontakt din nærmeste klinikk for å sjekke hvilken tannregulering de kan hjelpe deg med.

Behandlingen gjennomføres i de fleste tilfeller med en serie gjennomsiktige skinner der hvert sett med skinner øver et press på tennene. Invisalign er den mest brukte, men vi tilbyr også Incognito tannregulering som festes på baksiden av tennene.

Når det gjennomføres behandling med skinner:

- Er det vanlig å skifte de etter en uke, men dette kan variere. Som regel deler tannlegen ut flere sett skinner om gangen slik at pasienten enkelt kan skifte disse selv hjemme.

- Limer man ofte på små gjennomsiktige knotter på noen av tennene. Dette for at skinnene skal sitte godt og for å kunne flytte tennene effektivt.

- For å oppnå ønsket resultat skal skinnene sitte på tennene 22 timer i døgnet. Når man drikker vann kan skinnene sitte på, men ved inntak av annet drikke og mat skal skinnene tas av.

Tannlegen vil gjennom hele behandlingen kalle pasienten inn til kontroller for å sjekke at alt fungerer som det skal. 

Hvis du ønsker å finne ut om du kan benytte denne behandlingen kontakter du en av våre Colosseum Tannlege klinikker for en enkel konsultasjon. Her vil pasient i samråd med tannlege komme fram til om det er grunnlag for fremstilling av en detaljert behandlingsplan.

Der vil bli tatt foto, nødvendige røntgen og skanning av tennene. Tannlegen vil undersøker pasienten og redegjøre for om regulering av tennene kan anbefales. Behandlings planen viser 3D simulering av hvordan tennene flytter seg frem til et resultat. Pasienten får dermed et veldig godt grunnlag for å bestemme seg for behandlingen eller ikke. 

- Trangstilte tenner: ved for liten plass til tennene i kjeven 

- Mellomrom mellom tennene: der tennene ikke fyller ut hele plassen i kjeven og det blir luker mellom tennene  

- Dypt bitt: når fortennene i overkjeven overlapper fortennene i underkjeven mer enn normalt  

- Kryssbitt: når tennene i overkjeven biter på innsiden av tennene i underkjeven 

- Underbitt: der tennene i underkjeven står lenger frem enn tennene i overkjeven 

Invisalign
Vi anbefaler å pusse skinnene med tannkrem hver dag for å fjerne bakterier fra skinnen. Utenom det skal man ta ut skinnene ved inntak av mat, ved tannpuss og ved inntak av drikke som kan misfarge.  

Mange pasienter ønsker seg enkle estetiske forbedringer gjennom å rette opp tenner som står skjevt i tannbuen. Andre har behov for å bedre funksjon og bør regulere frem et bedre bitt. Ofte gjør man tannregulering som en del av en annen behandling. Regulering av tenner er en metode for å kunne bedre estetikk, funksjon, renhold og bidra til friske tenner som varer lenge. Usynlig tannregulering har gjort det mulig og aktuelt også for voksne å få utført slik behandling. 

Regulering med skinner har mange fordeler sammenlignet med tradisjonell fast regulering: 

- Den er lite synlig og dermed et godt alternativ for voksne pasienter. 

- Kort behandlingstid. De fleste behandlinger tar bare noen måneder. 

- Bedre renhold. Det er lettere å opprettholde godt renhold da man har full tilgang til tennene når man tar ut skinnene. 

- Behagelige. De fleste opplever lite ubehag. Gjennom behandlingen påfører skinnene en jevn belastning på tennene som medfører lite plager. 

Bestill din konsultasjonstime hos en av våre sertifiserte tannleger
Bestill konsultasjonstime

Ofte stilte spørsmål om usynlig tannregulering

Mange har spørsmål rundt denne behandlingen. Her finner du kanskje svaret på noen av de.

Incognito tannregulering er en tannreguleringsbøyle som festes på baksiden av tennene. På denne måten er ikke reguleringen synlig foran og man kan smile trygt uten at reguleringen ses. Denne festes til små gullflater tilpasset hver enkelt tann på baksiden. Behandlingen kan variere fra 6 måneder til opptil 2 år.

Keramisk tannregulering er en form for usynlig tannregulering som minner mer om den tradisjonelle tannreguleringen. Forskjellen er at klossene er av keramikk og har derfor samme farge som tennene. Dette gjør klossene mindre synlig enn de tradisjonelle metallklossene. Om man ønsker, finnes det også mulighet for å få tak i strikk med samme farge slik reguleringen blir enda mindre synlig.

Det er vanlig at det gjør litt vondt de første dagene med nye skinner, siden tennene dine flytter på seg. Ubehaget avtar gradvis og det er individuelt i hvor stor grad man opplever et ubehag. Viktig å spise mykere mat i denne perioden. Tannlege/lkjeveortoped vil gi deg informasjon.

Det varierer hvor lenge skinnene må brukes for å få ønsket resultat. Pris på behandlingen og behandlingstid vil du få informasjon om i forkant av behandlingen.

Når du spiser, drikker og pusser tennene, kan du ta ut skinnene i maks 2 timer hver dag. For å få et godt resultat er det veldig viktig å følge dette rådet.

Du må ta ut skinnene når du drikker og spiser. Kalde drikker uten syre/sukker kan drikkes med skinnen på.

Kontakt din tannlege i Colosseum Tannlege. Muligheten er at du kan begynne å benytte neste skinne, ellers så bestilles det en ny skinne til deg.

Tennene skal pusses to ganger pr dag. Ellers så er det lurt å skylle munnen godt, eller pusse, før skinnen settes inn igjen.

Skinnen kan fjernes ved inntak av mat.

Puss skinnene hver dag med tannkrem for å fjerne bakterier, eller bruke rensetabletter på skinnen. Husk å ta ut skinnene når du spiser, ved tannpuss og når du drikker noe som kan misfarge skinnen. Feks karriretter og tomatsaus med mye farge er det lurt å unngå.

Tannlegen må vurdere akkurat dine tenner før du kan få riktig pris og veiledning. Det er forskjell fra person til person og noen tenner er enklere å flytte på enn andre.

Ta din konsultasjon på nærmeste Colosseum Tannlege for å fastslå nøyaktig pris. 

Våre behandlere hjelper deg med usynlig tannregulering

Ønsker du å bestille time til konsultasjonstime?
Bestill time i dag!