Invisalign: Usynlig tannregulering for voksne

Med en gjennomsiktig, diskré skinne som tannregulering, vil du, som Ida, kunne bli kvitt dine plager med tennene og endelig smile fra hjertet.  

– Smilet er det første jeg legger merke til når jeg møter noen, men mine egne tenner plaget meg. I mange år lot jeg være å smile som jeg egentlig ville. Ingen så det da jeg hadde tannregulering i tre måneder, men de ser at jeg endelig smiler på bilder. Usynlig tannregulering har gjort at jeg kan smile fra hjertet, forteller Ida (31). 

INVISALIGN

Har du i voksen alder et ønske om tannregulering, men ikke den synlige varianten? Nå er det faktisk mulig. Med en diskré, gjennomsiktig og avtakbar skinne, kalt Invisalign, er nå tannregulering mindre synlig.

Invisalign er blitt veldig populært blant unge voksne og voksne de siste årene og det forstår vi. Vi tilbyr konsultasjonstime med våre tannleger for å tilrettelegge din Invisalign-behandling.  

Skinnene skal sitte på hele døgnet, men tas av ved inntak av mat og når du pusser tenner. Akkurat dette gjør denne typen tannregulering til den mest hygieniske på markedet.  

Bestill time på din nærmeste Colosseumklinikk for å starte prosessen da vel! 

FAQ 

Hva er invisalign?  

Det er en avtakbar, gjennomsiktig tannregulering for voksne. Istedenfor den synlige tannregulering, som de aller fleste forbinder tannregulering med, vil du med denne oppnå gode resultater, men på en mer diskré måte.  

Hvor lenge må man bruke skinnene? 

Sammen med din tannlege vil dere legge opp en plan for hvor lenge man må bruke skinnene. Dette kommer også an på hvor omfattende prosessen er. 

Hvordan foregår behandlingen? 

Før behandlingen lager tannlegen din en digital animasjon som viser deg hvordan tennene dine vil bevege seg. Denne kan du følge med på fra telefonen, og tannlegen følger opp at tennene beveger seg som planlagt. 

Når behandlingen starter får du utdelt et sett med gjennomsiktige Invisalign-skinner som skal brukes hver dag for å oppnå det planlagte resultatet. Etter to uker bytter du til neste skinne frem til tennene står akkurat slik du ønsket deg. 

Noen ganger er det behov for å lage et par ekstra skinner for å få det resultatet man ønsker. Det er selvsagt inkludert i prisen for behandlingen, men betyr at du må ha på tannreguleringen litt lenger.  

Når behandlingen er ferdig festes en tynn metalltråd bak tennene som holder tennene på plass. Alternativt kan siste skinne i behandlingen brukes om natten. 

Hva koster Invisalign?  

Noen tenner er enklere å flytte på enn andre. For å gi deg riktig pris og veiledning må tannlegen vurdere akkurat dine.  

Kan jeg velge når jeg tar av skinnene?

For å oppnå det ønskelige og planlagte resultatet til den satte tiden skal skinnen sitte på 22 timer i døgnet, som vil si at du omtrent kan gå to timer uten skinne om dagen.

Skinne tas av ved inntak av mat, drikke som kan misfarge og ved tannpuss.

Kan jeg drikke kaffe, te, vin eller øl med skinnene på?

Vi anbefaler å unngå dette. Ta av skinnene ved inntak av kaffe, te, vin og øl og eventuelle annen drikke som kan føre til misfarging. Ved inntak av disse drikkene ta ut skinnene, og etter du har drukket skyller man munnen og skinnene med vann før du setter de inn igjen. 

Kan man røyke og snuse med skinnene på?

Ja, det kan du, men vi anbefaler ikke det. Ved å snuse eller røyke med skinnene på kan dette føre til misfarging på skinnene og det kan være vanskelig å fjerne. 

Kan jeg bytte skinne før avtalt tid?

Hvis du ikke lenger kjenner at tennene presser, anbefaler vi allikevel at man ikke bytter skinne før avtalt tid. Ta eventuelt kontakt med din tannlege hvis du har spørsmål. 

Ved en Invisalign-prosess er tennene i bevegelse og det er ikke lurt å flytte på tennene for fort da det kan føre til smerte og at behandlingen ikke går som planlagt. 

Hva gjør jeg om skinnene blir misfarget? 

Vi anbefaler å pusse skinnene med tannkrem hver dag for å fjerne bakterier fra skinnen. Utenom det skal man ta ut skinnene ved inntak av mat, ved tannpuss og ved inntak av drikke som kan misfarge. 

Hva gjør jeg om jeg mister en skinne? 

Mister du en skinne tar du kontakt med oss i Colosseum Tannlege enten per mail eller telefon også sender vi en ny skinne til deg.

Hør hva vår tannlege, Harald, forteller om Invisalign i en video under.

Ta din konsultasjon på nærmeste Colosseum Tannlegene for å fastslå nøyaktig pris. 


Tannlege Harald forteller om Invisalign