Behandler undersøker pasient

Tannsjekken

En årlig tannsjekk er et viktig punkt på «to do»-lista vår hvert år. Denne sjekken bidrar til at man kan unngå dyre, uforutsette tannlegeutgifter som de aller fleste av oss ikke ønsker. Sjekken bør tas én gang i året.   

En tannsjekk bidrar til bedre tannhelse og avdekker tannproblemer på et tidlig stadium. Vi oppfordrer alle våre kunder til å ta en årlig tannsjekk som inneholder røntgenbilder, en rens og en hygieneinstruksjon.  

En tannsjekk er en helsesjekk av tenner, munn og tannkjøtt. Denne sjekken utfører man for å forebygge tannproblemer og den avdekker skader som for eksempel hull i tennene og sykdommer som har behov for behandling.  

Det blir tatt røntgenbilder som finner ut av behovet for eventuell behandling, det blir gjort en klinisk undersøkelse, en enkel rens som er en forebyggende og sørger for å holde tennene og tannkjøttet friskt, i tillegg til at det blir gitt en hygieneinstruksjon.  

En tannsjekk kan utføres av både en tannlege og en tannpleier. Hos tannpleieren kan rensen oppgraderes for et lite tillegg, og tannpleien vil pusse og rense hver eneste tann. Les mer om tannrens utført av tannpleier. 

Både tannlege og tannpleier kan utføre tannsjekken og diagnostisere tilstanden i munnhulen. Det er som oftest kun tannlege som kan utføre behandlingen eks behandle hull i tennene. Tannpleier er svært viktig i behandlingen av pasienter med tannkjøttsykdom. Her jobber gjerne tannpleier i nært samarbeid med spesialist, se periodontist.

I tillegg til den årlige tannsjekken er det lurt å følge opp med bruk av tanntråd én gang daglig og pusse tennene to ganger om dagen. Det ingen som ikke setter pris på god munnhygiene! Les om hvordan du bør pusse tennene.

Våre behandlere

Ønsker du å bestille time til tannsjekk?
Bestill time i dag!