Mor og datter på kjøkken med sunn mat og hvite smil

Tannsjekken

Den årlige tannsjekken er et viktig punkt på «to-do»-lista vår hvert år. Denne sjekken bidrar til en sunn munn og god tannhygiene, og tannsjekken bør tas én gang i året!

Er det mer enn ett år siden sist tannlegebesøk? Ta deg en tur til oss da vel!

En tannsjekk bidrar til bedre tannhelse og avdekker tannproblemer på et tidlig stadium. Vi oppfordrer alle våre kunder til å ta en årlig tannsjekk som inneholder røntgenbilder, en rens og en hygieneinstruksjon. 

Legg inn et tannlegebesøk i kalenderen én gang årlig og det kan være med på å minimere sjansene for uforutsette, dyre tannlegeregninger, som de aller fleste av oss ønsker å unngå.  

FAQ

Hva er en tannsjekk? 

En tannsjekk er en helsesjekk av tenner, munn og tannkjøtt. Denne sjekken utfører man for å forebygge tannproblemer og den avdekker skader som for eksempel hull i tennene og sykdommer som har behov for behandling.   

Hva blir gjort på en tannsjekk?  

Det blir tatt røntgenbilder som finner ut av behovet for eventuell behandling, det blir gjort en klinisk undersøkelse, en enkel rens som er forebyggende og sørger for å holde tennene og tannkjøttet friskt, i tillegg til at det blir gitt en hygieneinstruksjon.  

Hvem utfører tannsjekken?  

En tannsjekk kan utføres av både en tannlege og en tannpleier. Hos tannpleieren kan rensen oppgraderes for et lite tillegg, og tannpleien vil pusse og rense hver eneste tann. Les mer om tannrens utført av tannpleier her.

Hva kan jeg gjøre hjemme?  

I tillegg til den årlige tannsjekken er det lurt å følge opp med bruk av tanntråd én gang daglig og pusse tennene to ganger om dagen. Det ingen som ikke setter pris på god munnhygiene! 

Hos oss kan du få en fast innkallelse til tannsjekk årlig – da glemmer du aldri tannsjekken igjen.  

Husk den årlige tannsjekken – bestill time her.