Lystgass

Lystgass

Å få lystgass hos tannlegen er et alternativ for å gjennomføre en tannbehandling selv med tannlegeskrekk.

Lystgass tilbyr vi til våre pasienter med tannlegeskrekk, eller odontofobi, for å hjelpe de med å gjennomføre en tannbehandling. Gassen har en angstdempende effekt, i tillegg gir den en søvndyssende og en svakt smertedempende effekt.

Ved tannbehandling med lystgass hos tannlege er det viktig at du har med noen som kan følge deg til og fra tannlegen. Du skal ikke kjøre bil resten av dagen.

Enkelte av våre klinikker tilbyr lystgass under tannbehandlingen
Enkelte av våre klinikker tilbyr lystgass under tannbehandlingen.

Det er en gass med en angstdempende effekt som tilbys til våre pasienter med tannlegefrykt, eller odontofobi. I tillegg til angstdempende gir gassen en søvndyssende og en svakt smertedempende effekt.

Gassen gis sammen med oksygen gjennom en maske over nesten. Mengden kan reguleres underveis i behandlingen og kan gis i kombinasjon med beroligende tabletter.

Ved lystgass er man våken under behandlingen, men det kan hende du ikke husker alt etterpå. Mange opplever at lystgassen er muskelavslappende og gir en svak euforisk følelse.

En annen form for behandling av tannlegeskrekk er beroligende tabletter.

Lystgass hos tannlege brukes på pasienter som har vanskelig for å gjennomføre en tannbehandling. For mange av disse pasientene vil det med hjelp av lystgass være enklere å få gjennomført en tannbehandling.

Tannbehandling med lystgass krever at tannlegen har spesiell kompetanse og utstyr.

Ved tannbehandling med denne gassen forutsetter det at du er i stand til å puste gjennom nesen, at din generelle helse tillater det og at du ikke går på visse medisinske medikamenter eller er allergisk.

Virkningen av gassen går svært raskt ut av kroppen når behandlingen er ferdig. Men du må allikevel ha med noen som kan følge deg til og fra behandlingen. Du skal ikke kjøre bil resten av dagen.

Våre behandlere

Ønsker du å finne nærmeste klinikk?
Se våre klinikker